ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
ΦΑΛΟΥΝ ΓΚΟΝΓΚ;
Το Φάλουν Γκονγκ είναι μια αρχαία πνευματική φιλοσοφία της Βουδιστικής Σχολής που οι διδαχές της βασίζονται στις αρχές
Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα.
Το Φάλουν Γκονγκ (γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα) περιλαμβάνει διαλογισμό και τέσσερις ήρεμες ασκήσεις και έχει ως πυρήνα της διδασκαλίας του τις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα οι οποίες σύμφωνα με την διδασκαλία είναι οι αρχές του σύμπαντος και τις ορίζει ως οδηγό στην καθημερινότητα.
Το Φάλουν Γκονγκ μέχρι το 1999 είχε γίνει η μεγαλύτερη και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εξάσκηση του είδους της στην Κίνα. Μέσα σε μόνο επτά χρόνια από το 1992 που παρουσιάστηκε στο κοινό, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι εξασκούσαν Φάλουν Γκονγκ ανα τον κόσμο.
Στην Ασία οι πνευματικές ασκήσεις αυτού του είδους συχνά αναφέρονται ως τρόποι “καλλιέργειας ή αυτοβελτίωσης” και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κλασσικού Κινέζικου πολιτισμού.
Με συστηματική και επιμελή εξάσκηση ο ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ φτάνει σε μια κατάσταση αλτρουισμού, εσωτερικής αγνότητας και ισορροπίας.
Το Φάλουν Γκονγκ αποτελεί μέρος της κοινωνίας και ασκείται από ανθρώπους όλων των ηλικιών που ζούν τις ζωές τους όπως όλοι, σπουδάζουν, κάνουν οικογένειες και δουλεύουν σε όλων των ειδών τα επαγγέλματα. Ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ γίνεται ένα πιο υπομονετικό οικογενειακό μέλος, ένας πιο επιμελής εργαζόμενος, ένα πιο ενεργό μέλος της κοινωνίας.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΛΟΥΝ ΓΚΟΝΓΚ
ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Η Φαντού και η οικογένειά της εξασκούσαν Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. Όλοι τους έμαθαν να είναι πιο ειλικρινείς και καλοσυνάτοι και ήταν έτσι πιό χαρούμενοι και υγιείς. Το 1999 ο τότε άθεος πρόεδρος της Κίνας ζήλεψε και φοβήθηκε την δημοτικότητα και την συνεχή εξάπλωση του Φάλουν Γκονγκ και αποφάσισε να αλλάξει τους κανόνες.
Ξαφνικά, κανείς δεν επιτρεπόταν πιά να κάνει τις ασκήσεις του Φάλουν Γκονγκ στα πάρκα της Κίνας. Η οικογένεια της Φαντού δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί.
Έτσι ο πατέρας της Φαντού έγραψε ένα γράμμα στον πρόεδρο του Κινέζικου κομμουνιστικού κόμματος, Τζιάνγκ Τζεμίν, εξηγώντας του τα οφέλη του Φάλουν Γκονγκ. Ο Τζιάνγκ αρνήθηκε να κατανοήσει τις καλές προθέσεις του γράμματος και έστειλε την αστυνομία να συλλάβει τον πατέρα.
Η Τζεϊν και η Φαντού δεν τον ξαναείδαν ποτέ. Τον σκοτώσαν στις φυλακές της Κίνας για τα πιστεύω του τα οποία βασίζονταν στις αρχές Αλήθεια Καλοσύνη Ανεκτικότητα. Μέσω αυτών των αρχών ο πατέρας της Φαντού προσπαθούσε να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Είναι αμέτρητα τα παιδιά που μένουν ορφανά επειδή οι γονείς τους στέλνονται σε φυλακές και στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας επειδή εξασκούν Φάλουν Γκονγκ.